Kinezi zainteresovani za izgradnju koridora 11

Bez autora
Aug 28 2012

Savetnik predsednika Srbije Predrag Mikić razgovarao je danas sa predstavnicima kineske Eksim banke i kineske kompanije za izgradnju puteva i mostova CRBC o njihovom učessću u izgradnji saobraćajnog koridora 11. Sa predstavnicima kineske banke i kompanije je bilo reči o izgradnii te saobraćajnice uz korissćenje povoljnog finansijskog aranžmana i angažovanje domaće operative. Srbija ima mogućnosti da dobije deo sredstava za izgradnju te saobraćajnice po preferencijalnim uslovima. Postoji zajednička želja da se sredstva iskoriste za velike projekte u infrastrukturi energetici i zasstiti životne sredine i na tim projektima zajednički bi radile srpske i kineske firme. Kineski premijer Ven Djiabao (Wen Jiabao) je u aprilu 2012. godine u Poljskoj objavio da je Kina izdvojila 10 milijardi dolara za podrssku zajedničkim projektima u centralnoj i istočnoj Evropi.

Kinezi zainteresovani za izgradnju koridora 11Savetnik predsednika Srbije Predrag Mikić razgovarao je danas sa predstavnicima kineske Eksim banke i kineske kompanije za izgradnju puteva i mostova CRBC o njihovom učessću u izgradnji saobraćajnog koridora 11.

Kako je saopštila je Pres služba Predsednika Republike, sa predstavnicima kineske banke i kompanije je bilo reči o izgradnii te saobraćajnice uz korissćenje povoljnog finansijskog aranžmana i angažovanje domaće operative.

Srbija, ističe se, ima mogućnosti da dobije deo sredstava za izgradnju te saobraćajnice po preferencijalnim uslovima.

Navedeno je da postoji zajednička želja da se sredstva iskoriste za velike projekte u infrastrukturi energetici i zasstiti životne sredine i dodaje da bi na tim projektima zajednički radile srpske i kineske firme.

Kineski premijer Ven Djiabao (Wen Jiabao) je u aprilu 2012. godine u Poljskoj objavio da je Kina izdvojila 10 milijardi dolara za podrssku zajedničkim projektima u centralnoj i istočnoj Evropi, podseća se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik